Den Ydre Helt 3 - 6 år, Hillerød (FOF)

Den Ydre Helt for børnehave børn 3 – 6 år

Den Ydre Helt er et interaktivt undervisningsprogram for børn i børnehavealderen mellem 3 - 6 år.

Heltetræningen for denne målgruppe hedder Den Ydre Helt. “Ydre” fordi børn skal forholde sig til en ydre verden, som de skal lære at navigere og begå sig i, uden at komme til skade eller miste modet.

Med Den Ydre Helt lære børn at aktivere sig selv i det daglige og oplever fysisk "at have det godt og få det bedre". Vi kalder det Heltetræning - at træne børn til at blive til helte i deres eget liv !

Heltetræning stimulere fantasi og indlæringsevne der fremmer harmoniske og selvbærende børn, der kan tage vare på egen adfærd.  Heltetræning er med til at gøre børnehavebørn skoleklar.                                                                                                      

Heltetræning er bl.a. baseret på det kinesiske helsebevarende bevægelsessystem 

Qi Gong. "Qi" betyder livskraft eller livsenergi. "Gong" betyder metode eller teknik. 

 Heltetræningen er ikke blot udvendige bevægelser, men har samtidigt fokus på at styrke muskelgrupperne, centralnervesystemet, biokemien og de indre organer.

Der tilhøre forskellige Heltebaner til Heltetræningsprogrammet, hvor krop- og sansetræning er på høj niveau. Det skaber livstrygge børn.

Heltetræningen tager børn på en dannelsesrejse igennem deres udviklingstrin: 

3 år  - ‘Mig i det’.  4 år - * Mig i dig’. 5 år - ’Mig i det’. Når man har styr på det, så har man styr på sig selv og er klar til at gå I skole. Det kalder man for skoleklar.  Her kan man bade tage sig af sine egne behov, andres behov er være en del af en stører gruppe.

 

Heltetræningen udfordrer og udvikler børnene på forskelige niveauer. Der bliver taget hånd om både indadvendte børn og udadvendte børn.

 

Heltetræningen deler børn op i fire grupper; indadvendte, meget indadvendte, udadvendte og meget udadvendte. Til at illustrere dette, bruger vi fire dyr; Sommerfuglen (indadvendt), Elefanten (meget indadvendt), Tigeren (udadvendt) og Aben (meget udadvendt).

 

Men de fire dyr illustrere også flere ting, bl.a. fire årstider, fire farver, fire retninger og fire grundfølelser. Det er vigtigt, at børn lære selv at kontrollere og styre de fire grundfølelser. 

 

Grundfølelserne er: glæde, vrede, omsorg, sorg (trist) og angst. Angsten der illustreres med en haj, er den femte grundfølelse, som børnene skal kende til og få til at fylde mindre. Vi indeholder alle de fire følelser, men ofte er en eller to følelser mere fremhævet, og derfor er det vigtigt, at man lærer at bruge alle sine farver/følelser for at opnå en indre balance. 

Følelser har en retning på, når de sættes i bevægelse. Udadrettet, fremadrettet, omkring og nedadrettet.

Velkommen til universet Den Ydre Helt - " Kroppen", modul 1.


Aktiviteter

Dette er et FOF hold !

Tilmeldingen sker ved at følge link til deres hjemmeside

FOF Nord Vestre Stationsvej 12 2960 Rungsted Kyst Tlf. 70 26 32 26 [email protected]